Foto: KNR

URAN Vittus: ICC-rapport noget diffus

Vittus Qujaukitsoq efterlyser mere konkrete indspark fra ICC Grønland, som kan gøre arbejdet med borgerinddragelsen omkring mineprojektet Kuannersuit i Narsaq endnu bedre.

Udmeldingen kommer efter at ICC tirsdag fremlagde en undersøgelse baseret på en rundrejse i Sydgrønland.

Her har man taget temperaturen hos både ja- og nejsigerne.

Læs også ICC om uranmine: Folk bliver stadig ikke hørt

Og ICC's konklusion er klar. Ingen af de to lejre oplever, at myndighedernes svar på deres spørgsmål har klædt dem godt nok på til at kunne gå i dialog med både myndigheder og mineselskabet GME om uranprojektet.

- Jeg synes ICC's rapport kommer med en meget diffus konklusion, lyder det fra naalakkersuisoq for Erhverv, Vittus Qujaukitsoq:

- Derfor gælder det om at konkretisere, på hvilke områder, man mener vi bør forbedre vores informationer på, siger Vittus Qujaukitsoq.

Lytter til kritikken

For trods en ihærdig informationsindsats om mineprojektetet de senere par år, lytter vi til kritikken og vi vil gerne gøre oplysningsarbejdet bedre.

Og de 250.000 kroner, som Selvstyret har støttet ICC's redegørelse med, er skam givet godt ud, fastholder Vittus Qujaukitsoq også:

- Uanset hvor kritisk redegørelsen måtte lyde, så synes jeg, det er vigtigt at fastholde, at ønsket om en større information og borgerinddragelse kun er vejen frem til, at der kan skabes en større forståelse for, hvad det er, vi snakker om, siger Vittus Qujaukitsoq, som nu vil nærlæse rapporten fra ICC.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt