Virusfrygt sætter tusindvis af krydstogtpassagerer i karantæne

To krydstogtskibe i Østasien er placeret i karantæne, efter at passagerer er testet positive for coronavirus.
Onsdag ankom skibet til Hongkong. Her blev samtlige passagerer og besætningsmedlemmer bedt om at blive på skibet, indtil alle er testet for virusset. Foto © : Kyodo Kyodo/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. februar 2020 07:52

To krydstogtskibe med tusindvis af personer ombord er i karantæne i Østasien på grund af frygt for coronavirus.

Tusindvis af passagerer og besætningsmedlemmer kan ikke forlade to krydstogtskibe, der i øjeblikket er sat i karantæne på grund af frygt for coronavirus.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Tirsdag blev et krydstogtskib med 1800 passagerer og besætningsmedlemmer nægtet adgang til havnen i den taiwanske storby Kaohsiung.

Det skete, efter at tre kinesiske passagerer blev testet positive for coronavirus.

Onsdag ankom skibet til Hongkong. Her blev samtlige passagerer og besætningsmedlemmer bedt om at blive på skibet, indtil alle er testet for virusset.

- I øjeblikket kan vi ikke sige noget om, hvornår karantænen ophæves, siger talsmand for sundhedsmyndighederne i Hongkong Leung Yiu-hong ifølge Reuters.

LÆS OGSÅ Virusfrygt nedtones på krydstogtskib med 6000 passagerer

Det er anden gang inden for få dage, at et krydstogtskib bliver sat i karantæne på grund af frygt for virusset.

Mandag blev et skib ud for den japanske by Yokohama sat i karantæne. Alarmen gik, da en tidligere passager blev diagnosticeret med coronavirusset i Hongkong.

Siden er ti personer på skibet testet positive. Alle smittede er blevet evakueret og bragt til et sygehus til behandling.

De resterende 3700 passagerer og besætningsmedlemmer må i mellemtiden vente på resultatet af test, der skal afgøre, hvorvidt de er blevet smittet eller ej.