Virusfrygt nedtones på krydstogtskib med 6000 passagerer

Der var mistanke om, at to kinesiske passagerer på italiensk krydstogtskib kunne være smittet af coronavirus.
Skibet "Costa Smeralda", der ejes af selskabet Costa Crociere, har med passagerer og mandskab næsten 7000 mennesker om bord. Foto © : Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
30. januar 2020 16:14

Over 6000 turister blev torsdag holdt tilbage på et krydstogtskib i den italienske havneby Civitavecchia på mistanke om, at personer smittet med coronavirus var om bord.

  • Symptomerne på smitte er feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse.
  • De personer, der er blevet værst påvirket af smitten, har hidtil været ældre og folk med dårligt helbred.
  • Der er ingen vaccine mod det nye virus. Flere forskningshold arbejder på at udvikle en vaccine. Forskere håber at kunne teste den første mulige vaccine om cirka tre måneder.
  • Foruden Kina er der konstateret smittede personer i Tyskland, Australien, Frankrig, Japan, Malaysia, Nepal, Canada, Singapore, Sydkorea, Taiwan, USA, Saudi-Arabien, Thailand, Cambodja, Vietnam, Finland og Tibet.
  • Flere lande har indført ekstra kontrol af rejsende for at inddæmme smitten.
  • Den kinesiske by Wuhan og flere andre byer i Hubei-provinsen er stort set blevet lukket ned. Over 50 millioner indbyggere er påvirket af restriktionerne.

Men alarmen blev afblæst. De to var alligevel smittet med coronavirus.

Det var to kinesiske passagerer - et ægtepar - der fik alarmklokkerne til at ringe.

Ifølge nyhedsbureauet Ansa havde kvinden fået feber og så ud til at være influenzasmittet. Af sikkerhedsgrunde blev de begge bragt i isolation om bord.

Over 7700 er nu smittet med coronavirus.

LÆS OGSÅ Yderligere 38 personer er døde i virusramte Kina

Skibet "Costa Smeralda", der ejes af selskabet Costa Crociere, har med passagerer og mandskab næsten 7000 mennesker om bord.

Skibets rejse blev indledt i Savona i det nordlige Italien. Skibet har lagt til i Marseille, Barcelona og Palma de Mallorca, før det nåede Civitavecchia.