Yderligere 38 personer er døde i virusramte Kina

Dødstallet fra virusudbrud i Kina er onsdag steget med 38 personer til 170. Over 7000 er smittet.
Desuden er der konstateret yderligere mere end 1700 smittetilfælde i Kina. Det bringer det samlede antal smittede op på 7711 personer. Foto © : Dale De La Rey/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
30. januar 2020 11:53
Versionist Mads Lynge

Udbruddet af et nyt coronavirus i Kina har kostet yderligere 38 mennesker livet. Dermed har i alt 170 personer mistet livet på grund af virusset i Kina.

Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder torsdag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er det højeste antal døde i løbet af et enkelt døgn, siden udbruddet eskalerede for cirka to uger siden.

LÆS OGSÅ SAS suspenderer fly til Kina på grund af virus

Desuden er der konstateret yderligere mere end 1700 smittetilfælde i Kina. Det bringer det samlede antal smittede op på 7711 personer.

  • Symptomerne på smitte er feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse.
  • De personer, der er blevet værst påvirket af smitten, har hidtil været ældre og folk med dårligt helbred.
  • Der er ingen vaccine mod det nye virus. Flere forskningshold arbejder på at udvikle en vaccine. Forskere håber at kunne teste den første mulige vaccine om cirka tre måneder.
  • Foruden Kina er der konstateret smittede personer i Tyskland, Australien, Frankrig, Japan, Malaysia, Nepal, Canada, Singapore, Sydkorea, Taiwan, USA, Saudi-Arabien, Thailand, Cambodja, Vietnam, Finland og Tibet.
  • Flere lande har indført ekstra kontrol af rejsende for at inddæmme smitten.
  • Den kinesiske by Wuhan og flere andre byer i Hubei-provinsen er stort set blevet lukket ned. Over 50 millioner indbyggere er påvirket af restriktionerne.

Derudover mistænkes op mod 12.000 personer at være smittede med virusset i Kina, oplyser myndighederne.

Der findes endnu ikke en vaccine mod coronavirusset, der menes at stamme fra et marked med levende dyr i byen Wuhan, der med 11 millioner indbyggere er den største i Hubei-provinsen.

Foruden Kina er der konstateret smittede personer i Tyskland, Australien, Frankrig, Japan, Malaysia, Nepal, Canada, Singapore, Sydkorea, Taiwan, USA, Saudi-Arabien, Thailand, Cambodja, Vietnam, Finland og Tibet.

Tirsdag blev en dansk mand undersøgt for smitten efter at være hjemvendt fra en rejse til Kina. Testresultater viste dog siden, at manden ikke var smittet.

Flere lande har evakueret deres statsborgere i området med fly. Et fly med omkring 200 japanske statsborgere ankom onsdag formiddag til Tokyo fra Wuhan.

LÆS OGSÅ Frankrig sender fly for at hente borgere i smitteramt by i Kina

Torsdag meddeler Japans sundhedsminister, at tre af de evakuerede personer er testet positive for coronavirusset.

USA har hentet 195 amerikanske statsborgere ud af Hubei-provinsen.

Ingen af de evakuerede personer har vist tegn på at være smittet. Det oplyser Nancy Messonnier fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) ifølge Reuters.

Typiske symptomer er feber, tør hoste, diarre og i visse tilfælde besværet åndedræt.

Flyet med de næsten 200 personer landede onsdag på en militærbase i Californien. Selv om personerne er erklæret fri for symptomer, bliver de holdt i isolation i 72 timer.