Virksomheder vil øge arbejdsstyrken med personer med handicap

Seks virksomheder i Qeqqata Kommunia har underskrevet en hensigtserklæring om at inkludere personer med handicap på deres arbejdspladser.
– Vi ved at virksomheder allerede gør et stort stykke for at sikre inklusion af personer med handicap i deres arbejdspladser, og vi håber at Suleqataavunga-netværket kan blive udbredt langs kysten, lyder det fra handicaptalsmanden. Foto © : Tilioq
Skrevet af Karsten Sommer
14. oktober 2020 16:45
Versionist Mads Lynge

Personer med handicap i Qeqqata Kommunia som søger arbejde, kan se frem til at få et nemmere indgang til jobverdenen. 

Handicaptalsmanden, Tilioq, har med sit arbejdsmarkedsprojekt Suleqataavunga - ’Alle kan bidrage’ - inviteret virksomheder fra Qeqqata Kommunia. Det er virksomheder fra både i Maniitsoq og Sisimiut som har fået invitationen til at deltage i virksomhedsnetværket.

LÆS OGSÅ Tilioq: Døve får ikke nok hjælp til tolkning

Det er et netværk af virksomheder som aktivt vil arbejde for, at øge inklusionen af personer med handicap på arbejdsmarkedet og i deres virksomhed.

Der er seks virksomheder, som har underskrevet en hensigtserklæring med Tilioq.

Blandt dem er Henrik Sachse fra Arctic Star i Sisimiut. 

- Virksomhederne bør tage et socialt ansvar, og efter bedste evne prøve at inkluderer de mennesker der er i samfundet omkring dem, siger han.

Erhvervsorganisationen Arctic Circle Business har også tilsluttet Suleqataavunga-netværket.

– Vi har valgt at skrive under på hensigtserklæringen fordi projektet så smukt viser at der er et ressourcepotentiale i alle. Ved at åbne sin arbejdsplads op for flere, er man med til at øge arbejdsstyrken i landet - til god gavn for erhvervslivet, siger direktør i Arctic Circle Business Louise Lynge Berthelsen.

Den første af sin slags i Grønland

Handicaptalsmanden Christina Johnsen er glad for opbakningen fra både erhvervslivet og ikke mindst Qeqqata Kommunia.

LÆS OGSÅ Handicaporganisationer sætter fokus på usynlige handicaps

– Vi ved at virksomheder allerede gør et stort stykke for at sikre inklusion af personer med handicap i deres arbejdspladser, og vi håber at Suleqataavunga-netværket kan blive udbredt langs kysten, lyder det fra handicaptalsmanden.

Netværket er den første af sin slags i Grønland, fortæller handicaporganisationen Tilioq.