Virksomheder oplevede bragende fremgang i 2016

2016 var et forrygende år for Grønlands økonomi. Væksten i bruttonationalproduktet var over syv procent, og nu er der kommet flere tal fra Grønlands Statistik, der fortæller om fremgangen for virksomhederne i 2016.
Ifølge Grønlands Statistik skete den største værditilvækst per medarbejder i fiskeriet.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
15. marts 2018 15:15

- Udviklingen i 2016 viser, at der har været en stigning i omsætningen på 2,2 mia. kr. Den samlede omsætning var på 21,5 mia. kr, skriver Grønlands Statistik om den såkaldte regnskabsstatistik, der netop er udkommet.

Regnskabsstatistikken giver et overblik over udviklingen i landets anpartsselskaber, aktieselskaber og andelsselskaber, og den baserer sig på tal fra virksomhedernes regnskaber, der er tilgængelige i CVR - Det Centrale Virksomhedsregister.

689 virksomheder er med i statistikken.

Værditilvæksten steg med 13,5 procent

Værditilvæksten i virksomhederne, som er indtægterne fratrukket forbrug af varer og andre tjenesteydelser, voksede til samlet 7,9 mia. kr, hvilket er en stigning på én milliard eller 13,5 procent.

LÆS OGSÅ 2016 gemte på bragende vækst

Branchen handel og reparationsvirksomhed havde den største stigning i værditilvæksten med 335 mio. kr., og fiskeriet havde den næststørste stigning i værditilvæksten på 286 mio. kr.

Ifølge Grønlands Statistik skete den største værditilvækst per medarbejder dog i fiskeriet.

Virksomhedernes samlede resultat blev cirka 1,4 mia. kr. i overskud efter skat. Virksomhedernes evne til at tjene penge - den såkaldte overskudsgrad - steg gennemsnitligt for alle brancher fra 4,1 procent til 8,1 procent af omsætningen.