Virkeliggørelse af anbefalinger langsommere end forventet

Rapporten om de forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder i Canada udkom for et år siden, men det endnu ikke været muligt at udføre alle rapportens 231 anbefalinger.
For et år siden udkom en rapport om de forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder i Canada.
07. juni 2020 16:29
Versionist Mads Lynge

For et år siden udkom en rapport om de forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder i Canada.

Men på grund af coronavirus har det endnu ikke været muligt at udføre alle rapportens 231 anbefalinger.

Inuit Tapiriit Kanatami (ITK) står sammen i solidaritet med alle dem, der arbejder for at standse race-baseret vold i både Canada, USA og andre steder i verden.

LÆS OGSÅ Nunatsinneersut USA-mi najugallit akerliussutsimik takutitsinerit pillugit: Ernumanarput

Sådan lyder en udtalelse fra Natan Obed, leder af Canadas Inuit, i forbindelse med at mange i USA i disse dage opfordrer til at få gjort en ende på racemæssig uretfærdighed.

Han kæder demonstrationerne mod racisme sammen med den uretfærdighed, som Inuit og andre oprindelige folkeslag i Canada har oplevet, og som er afdækket i rapporten om de forsvundne og myrdede oprindelige folk i Canada, som blev offentliggjort for et år siden.

LÆS OGSÅ Arnat toqutaasimasut pillugit nalunaarusiaq piareertoq

ITK vil forsætte med at kæmpe for retfærdighed for de oprindelige folks kvinder og piger, siger han:

- I dag og hver eneste dag, er jeg fuldt ud dedikeret til at fremme arbejdet for at implementere rapportens krav om retfærdighed, lyder det fra Natan Obed.

På grund af rejserestriktioner og andre forbud er arbejdet med at virkeliggøre de 231 anbefalinger i rapporten gået langsommere end forventet, men nu vil arbejdet blive genoptaget for at opnå retfærdighed for oprindelige kvinder og piger.