Udenrigsminister: Vil stadig ikke placere ansvar for Camp Century

Den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, kan stadig ikke give svar på, hvem der har ansvaret for at rydde op i Camp Century.
Foto © : Apollo Jeremiassen/KNR
18. november 2016 10:17

Der er stadig intet nyt om hvilke farer der lurer, hvem der har ansvaret, eller hvornår der skal ryddes op i den forladte base i indlandsisen, Camp Century.

Den danske udenrigsminister Kristian Jensen mødtes ellers med Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender i går for blandt andet at diskutere netop de spørgmål om Camp Century.

Og forud for mødet var det endda kommet frem, at Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq i et brev har kritiseret den danske behandling af sagen.

Læs også Slaget om Pituffik er tabt

Men det ændrer altså ikke på, at den danske Udenrigsminister, Kristian Jensen stadig ikke kan svare på, hvem der har ansvaret for Camp Century.

- Jeg mener, at dem, der har ansvaret, de også har regningen, men hvem der har ansvaret og hvor stor regningen er, det har jeg ikke mulighed for at sige noget om i dag, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen gentog endnu engang, at Danmark skal have mere tid til at undersøge forholdene i Camp Century og hvor ansvaret ligger. 

Læs også Grønland truer med at bringe Camp Century for FN

På gårsdagens pressemøde gjorde Vittus Qujaukitsoq det klart, at undersøgelserne er vigtige, for Grønland har brug for nogle svar.

- Det vigtigste er at få afdækket forureningens påvirkninger og hvor farlige de er for miljøet, naturen, mennesker og dyr, sagde naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq på pressemødet.