Vil du aflyse en rejse? Selskaber tilbyder penge tilbage og ombookning

Disko Line tilbyder pengene tilbage, mens Air Greenland tilbyder ombookning af billetter de kommende uger på grund af coronovirus.
Disko Line og Air Greenland har begge valgt at ændre deres vilkår for refundering om ombookning af billetter efter Naalakkersuisut torsdag valgte at fraråde alle unødvendige rejser i ind- og udland. Foto © : KNR
13. marts 2020 09:25

Pengene retur uden gebyr og mulighed for ombookning.

Det er tiltagene fra Disko Line og Air Greenland efter Naalakkersuisut torsdag valgte at fraråde alle unødvendige rejser i ind- og udland.

Grønlandske myndigheder anbefaler:
 

  • at arrangementer med mere end 100 deltagere frarådes kraftigt.
  • at rejser ud og ind af landet skal undgås. Det samme gælder indenrigstraffikken. 
  • at busserne i de større byer ikke tager flere passagerer med, end der er siddepladser til
  • at idrætshaller, svømmehaller og caféer kun skal lukke halvdelen af den mængde mennesker ind, som der egentlig er plads til. 
  • at borgere bliver hjemme indtil 14. dag efter, de er udrejst fra et af de særlige risikoområder.
  • at personer undgår at besøge sygehuse, alderdomshjem eller andre steder med særligt udsatte, hvis man er kommet hjem fra særlige risikoområder.

LÆS OGSÅ Nye anbefalinger: Undgå at rejse ind og ud af Grønland 

I en pressemeddelelse fra Disko Line skriver selskabet, at kunder kan få deres penge tilbage for billetter til rejser frem til den 31. marts uden at betale det sædvanlige gebyr.

Kunder, der gerne vil have annulleret deres rejse uden gebyr skal sende deres annullering på mail til info@diskoline.gl - senest 24 timer før de skal rejse.

Ombookning på flybilletter

Hos Air Greenland kan man ikke få pengene tilbage for sine billetter, men flyselskabet tilbyder, at billetter til rejser fra den 12. marts til den 20. april kan ombookes een gang.

LÆS OGSÅ Landslæge om corona: Det bliver svært at behandle mange alvorligt syge

Ombookningen er gratis på online, men koster et mindre gebyr via telefon 701212 eller mail websupport@airgreenland.gl, skriver Air Greenland.

Hvis rejsen hos enten Disko Line og Air Greenland er købt gennem et rejsebureau, skal man bede sit rejsebureau om at annullere rejsen.