Video: Sidste dag med europæisk varme i Nordgrønland

Den nordlige del af Grønland har i de seneste dage haft usædvanligt varmt sommervejr, men i løbet af weekenden vender temperaturerne tilbage til normalen.

Shorts var pludselig en del bybilledet i Ilulissat, da varm luft fra hedebølge i Europa trak helt op til det nordlige Grønland med temperaturer op til 20 grader. Og det er markant varmere en normalt julivejr i den nordlige del af Grønland.

Men shortsene skal nok byttes ud med bukser igen, for vejret vender i løbet af weekenden tilbage til normale temperaturer.

- Det lakker mod enden. Det er stadig smukt vejr i Upernavik, og ved lufthavnen i Qaarsut er der målt 19 grader, men det vender tilbage til mere almindeligt vejr i løbet af weekenden, siger Jens Lindskjold, der er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

LÆS OGSÅ Europæisk hedebølge: Op til 20 grader i Nordgrønland

Generelt er vejret i Uummannaq-området fredag varmt. Den varmeste gennemsnitstemperatur ventes i Ukkusissat med 17 grader, mens at det i Ilulissat bliver 16 grader.

DMI regner dog ikke med, at hedebølgen betyder nye varmerekorder i Grønland. Varmerekorden for Ilulissat ligger på 21,7 grader og 20,3 for Upernavik.

Det varme vejr, som Nordgrønland har oplevet de seneste dage, stammer fra den varme luftstrøm som i sidste uge satte varmerekorder på stribe i Europa med temperaturer på over 40 grader.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt