Klimademo i Nuuk: - Vi vil sikre vores fremtid!

Brug mindre plastik og tænk på dyrene i havet, lød det fra demonstranterne i Nuuk under dagens klimademonstration.

Hvorfor studere til en fremtid, der måske aldrig kommer? Og hvorfor bruge kræfter på at blive uddannet, når verdens regeringer ikke lytter til uddannede, altså klimaeeksperterne?

Det mener bevægelsen af børn og unge i FridaysForFuture, der droppede matematikopgaver og undervisning i dag og i stedet demonstrerede mod menneskeskabte klimaforandringer. 

Blandt de over 2000 deltagende byer i hele verden er tre her i Grønland. I Qaqortoq gik elever fra Campus Kujalleq på gaden med bannere og skilte og bad politikerne om at gribe til handling for klimaet.

LÆS OGSÅ Elever demonstrerer for klimaet

I Sisimiut deltog elever i KTI's GUX, og i Nuuk stillede elever fra GUX sig op med bannere og slågråb foran Inatsisartut. 

- Formålet er jo at sikre vores fremtid, og det gør vi ved passe på vores jord og verden. Og vi som borgere kan også gøre en forskel, men det er primært politikerne, der skal ændre deres måde at handle på, siger talsmand for ”Fridays For Future” Sascha Blidorf.

Pas på livet i havet

Verdens forbrug af plastik fyldte meget hos deltagerne.

- Mit budskab med demonstrationen er, at vi skal formindske brugen af plastik, fordi det går ud over livet i havet. I skolen bruger vi plastikknive og -gafler, derfor vil jeg begynde, at tage mine egne med. Selvfølgelig dropper jeg også plastikposen, siger Camilla Ostermann, som er studerende I GUX Nuuk.

- Jeg synes, at det er et fedt initiativ. Der er alt for meget plastik i havet, derfor vil jeg gerne gøre en forskel ved at deltage i arrangementet, siger Mimmi Vold, der går 1.b på GUX. 

Også børn fra folkeskolen deltog i demonstrationen i Nuuk. 

- Det gør vi, fordi det er kæmpe problem lige nu med klimaet. Der er klimaforandringer, og isen bliver tyndere. Det kan ikke gå godt, hvis det bliver ved på den måde, siger Oskar Guld, der går i 9. klasse. 

Og det vækker glæde hos arrangørerne, at folkeskoleeleverne er også med i demonstrationen.

- De er børn, og de har ikke stemmeret endnu. Men så kommer de her og viser deres stemme på en anden måde, siger Sascha Blidorf.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt