Vred Kielsen: Vi udfører ikke diktatur - vi samarbejder

Kim Kielsen slår tilbage efter kritik fra Siumut i Sisimiut. I et harmdirrende svar fra formanden for Siumut og Naalakkersuisut, Kim Kielsen, langer han ud efter kritikkerne, som har stillet spørsmåltegn ved hans evner som leder af Siumut.
Foto © : KNR
01. juni 2017 13:40

- “Hvad er det, der er problemet“? Du har selv nævnt det kort: Det handler om magtkamp i Siumut - intet andet! Et ønske om at handle, uden respekt for beslutningerne under landsmødet! skriver Kim Kielsen i en pressemeddelse rettet mod lokalformanden i Siumut i Sisimiut, Kaaleeraq Møller Andersen.

Lokalafdelingen i Sisimiut meldte onsdag ud, at de ikke er tilfredse med Kim Kielsen som formand for partiet.

LÆS OGSÅ Lokalafdeling angriber formand i kamp mod splittelse

- Vi er trætte af et splittet Siumut. Det er nødt til at stoppe nu. Vi vil gerne have en leder, der samler partiet, sagde Kaaleeraq Møller Andersen.

I sit svar til lokalafdelingen gør Kim Kielsen det klart, at det stadig er ham, der er formand og at det er ved hans ledelse, at Siumut har skabt resultater og samarbejde.

Kim Kielsen opremser blandt andet en lang række positive resultater fra hans regeringstid som fremgang i økonomien, store reformer go øget interesse og tillid til landet.

LÆS OGSÅ Vittus Qujaukitsoq er ny formand for Siumut Nuuk

Og så gør han det klart, at man ikke bare kan gøre som man vil, når man samarbejder med andre.

- Vi udfører ikke diktatur - vi samarbejder med andre. Lad os være stolte over det! - Vi skal især være glade for, at andre partier ikke har udelukket os, men ønsker at samarbejde med os - det er glædeligt, og det skal vi være stolte over.

LÆS OGSÅ Nødvendigt med en formandsdebat

Til slut opfordrer Kim Kielsen til at stå sammen om målet, selvstændighed.

- Jeg vil derfor sige - stå sammen med os! Vi har sat os for store mål, vær med til det. Slagord og forsøg på splittelse er ikke vejen frem - stop det! Vi kender alle målet - det er selvstændighed!