Udvalgsformand: Løn til frivillige er ikke en løsning

Kommuneqarfik Sermersooq støtter ikke Peter Olsen fra Inuit Ataqatigiits idé om at afsætte penge til den frivillige forening, Natteravnene.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
31. januar 2018 11:44

Børn lever en utryg tilværelse, når forældre drikker og fester, men løsningen er ikke at aflønne frivillige. Det siger udvalgsformand for velfærd og arbejdsmarked i hovedstadskommunen, Charlotte Ludvigsen.

- Vi kommer naturligvis ikke til at give de selvdrevne foreninger ordre oppefra. Men vi er som samfund alle ansvarlige for dette problem, og vi skal selvfølgelig være med til at løse problemet, siger hun.

LÆS OGSÅ IA vil finde løn til natteravne

Inatsisartutsmedlem for Inuit Ataqatigiit, Peter Olsen, vil nemlig afsætte penge til den frivillige forening, Natteravnene. Hans forslag er blevet til på baggrund af en statistik fra politiet, der viser, at hver sjette husspektakel involverer børn.

Men i dag er det svært at finde frivillige, som har lyst til at tage den gule jakke på og gå på gaden om natten. Og Peter Olsen mener, at problemet kan løses ved at give de frivillige løn.

Partikollegaen Charlotte Ludvigsen er enig i, at der skal gøres mere for omsorgssvigtede børn, men hun støtter ikke idéen om, at de frivillige skal have løn for deres arbejde.  

Men hvis det er helt umuligt at finde folk, der kan påtage sig arbejdet, kan Peter Olsens idé være den sidste udvej.

- Hvis det ikke er muligt at lave Natteravne i de andre byer, så kan man naturligvis også bruge Peter Olsens forslag om lønnede arbejdere, siger Charlotte Ludvigsen.