IA vil finde løn til natteravne

Inuit Ataqatigiits Peter Olsen vil have afsat penge til den frivillige forening Natteravnene. Det skal gøre livet tryggere for børn, når forældrene fester.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
30. januar 2018 16:38

I dag er det svært at finde frivillige, der har lyst til at påtage sig opgaven, og det betyder, at de frivillige kun går på gaden om natten én gang om måneden i øjeblikket. Men det problem mener Peter Olsen, at man kan løse ved at tilbyde løn for at være en del af Natteravnene.

- Vi kan ikke bare vente og give hele ansvaret til de frivillige. På den måde omsorgssvigter vi også børnene i vores samfund, siger Inatsisartutsmedlem for Inuit Ataqatigiit Peter Olsen.

Ifølge politiets statistikker involverer hver sjette udrykning til husspektakler børn. Men det er også et velkendt problem, at mange børn bliver overladt til sig selv, når mor og far fester og drikker. Behovet for frivillige natteravne er med andre ord stort, men det er svært at finde folk til at gå i de gule jakker:

- Det har været svært at rekruttere folk og nogen af de ildsjæle er rejst fra byen. Det har så været svært at køre det videre, siger formanden for Natteravne i Nuuk, Niels Nielsen.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken samarbejder med Natteravnene

Og det er en naturlig forklaring på ifølge formanden.

- Folk kan være bange for at blive Natteravn. Man møder jo sin nabos børn eller sin kusines børn. Så opstår der et dilemma i forhold til sin tavshedspligt.

Men deres arbejde er så vigtigt, at det er nødvendigt at finde midler til at aflønne dem, der er villige til at påtage sig det svære arbejde på trods af de udfordringer, man kan møde:

- Istedet at gøre frivilligt arbejde, bør de modtage løn for deres indsats, slutter Peter Olsen.

I Nuuk er der 40 tilmeldte som frivillige, men kun 15 af dem deltager i selve arbejdet.