Foto: KNR

Vivian Motzfeldt: Vi laver forfatning for et selvstændigt Grønland

Forfatningskommissionen har valgt at arbejde for at lave en forfatning, der skal gælde, når Grønland bliver selvstændigt, fortalte kommissionens formand, Vivian Motzfeldt fra Siumut i Qanorooq fredag.

I kommissoriet, der beskriver kommissionens opgave, står der ellers, at forfatningen skal laves i to dele, en der kan gælde inden for Rigsfællesskabet og en der kan gælde for et selvstændigt Grønland.

LÆS OGSÅ Forfatningsarbejdet er skudt i gang

Men ifølge Naalakkersuisoq for Selvstændighed, så er giver kommissoriet frie rammer til forfatningskommissionen, skriver hun i en pressemeddelelse om at der er opnået enighed om forståelsen af kommissionens opgave.

- Det er op til kommissionen selv, at samordne hvordan forfatningen skal udformes og hvor meget tid de vil bruge på de forskellige ordninger, skriver Suka K Frederiksen.

LÆS OGSÅ Uenighed om forfatningsforslag

Og det betyder altså ifølge kommissionens formand Vivian Motzfeldt, at kommissionen kommer til at arbejde for en forfatning, der skal gælde uden for Rigsfællesskabet.

- Naalakkersuisut udmeldte at kommissionen skal arbejde selvstændigt, og indenfor det punkt er der enighed blandt kommissionens medlemmer om, at der først og fremmest skal udarbejdes en grundlov som skal gælde når Grønlandbliver selvstændigt, sagde Vivian Motzfeldt i Qanorooq.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen får svært ved at levere til tiden

Forfatningskommissionen holdt fredag sit første møde og det var intet mindre end en festdag og et historisk øjeblik, da der officielt blev sat gang i arbejdet med at lave en grønlandsk grundlov. Der var god stemning, nationalsang og lykønskning til det grønlandske folk, skriver kommissionen.

LÆS OGSÅ Forfatning skal være klar om to til tre år

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt