Glad Atassut-formand: Vi har samlet over 1.000 underskrifter

Et af Grønlands ældste partier har været nødsaget til at samle underskrifter for at kunne stille op til Inatsisartut, efter at partiets eneste medlem af parlamentet, Mala Høy Kuko, valgte at flytte til Siumut. Nu har Atassut samlet over 1.000 underskrifter.
Foto © : KNR
Skrevet af Mads Pedersen
17. januar 2018 07:17

Det kræver 942 gyldige underskrifter for, at et parti kan stille op til næste valg til Inatsisartut. Atassuts formand, Siverth K. Heilmann, oplyser overfor KNR, at partiet har nu samlet over 1.000 underskrifter.

Atassuts underskriftsindsamling, der startede lige før jul, har ifølge formanden foregået primært i fire byer; Maniitsoq, Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

- Jeg er glad og stolt af, at vi har fået så mange underskrifter på så kort tid. Vi får stor støtte fra befolkningen, siger Siverth K. Heilmann til KNR.

LÆS OGSÅ Atassut skal samle underskrifter

Næste skridt for Atassut er at samle de sidste underskrifter før alle underskrifter sendes til et Atassut-medlem, som befinder sig i Kommuneqarfik Sermersooq.

- Planen er at sende underskrifterne til en lokalformand på torsdag, som så kan sende videre til kommuner, til verificering af underskrifter, allerede på fredag, siger Heilmann.