Atassut skal samle underskrifter

På trods af et forestående 40-års jubilæum må partiet Atassut nu se sig nødsaget til at indsamle underskrifter for at kunne stille op til det kommende Inatsisartutvalg næste år. Det skriver avisen AG.
Foto © : KNR
20. december 2017 10:43

Det er ellers for det meste kun nye partier, der må på gaden for at bede folk om lov til at stille op.

Men det seneste års tab af medlemmer har kastet Atassut ud i en situation, hvor partiet ikke automatisk kan stille op til valg.

For ifølge valgloven så kan partier kun automatisk stille op igen, hvis de blev valgt ind i Inatsisartut ved sidste valg og fortsat er repræsenteret der.

Og det er netop det sidste, der er problemet. I år mistede Atassut begge sine mandater i Inatsisartut, da først Knud Kristiansen i januar og senere Mala Høy Kuko i september forlod partiet til fordel for Siumut.

Atassut er ifølge AG begyndt at indsamle underskrifter i Qaqortoq og partiets formand mener ikke, at det bliver et problem at nå det, men han er ærgerlig over situationen.

- Nej, det bliver ikke et problem. Men det irriterer mig enormt, at vi er nødt til at gøre det. Min forventning er at underskrifterne kan samles relativt hurtigt, og at vi ved næste valg får to-tre kandidater ind i Inatsisartut, siger Siverth K. Heilmann til avisen.