Naleraq: Vi giver for meget indflydelse til Danmark

Det tidligere koalitionsparti Partii Naleraq er fortsat imod lufthavnspakken. Partiet mener blandt andet, at Danmark kan få for meget indflydelse på projektet.

Partii Naleraq forlod koalitionen med Siumut, Nunatta Qitornai og Atassut den 9. september på grund af uenighed om lufthavnsplanerne.

De uenigheder gik igen under torsdagens debat om lufthavnene i inatsisartutsalen, hvor Partii Naleraqs ordfører, Jens Napaattooq, præsenterede partiets holdninger.

LÆS OGSÅ IA frygter militarisering og dansk indblanding

På talerstolen understregede Napaattooq flere gange, at Partii Naleraq finder aftalen om dansk medfinansiering af lufthavnene problematisk.

- Vi siger nej, for vi giver den danske stat meget mere indflydelse, og det står ikke mål med de bestræbelser, vi gør for at blive mere uafhængige, lød det blandt andet fra Napaattooq.

LÆS OGSÅ Koalitionen og Demokraterne sender lufthavnspakken videre

Også tilbage i september var et af Partii Naleraqs helt store kritikpunkter aftalen mellem Kim Kielsen og Lars Løkke Rasmussen om dansk medfinansiering af projektet.

Partiet er også uenig i de foreslåede banelængder. I stedet for de to gange 2200 meter i Nuuk og Ilulissat og 1500 meter i Qaqortoq, som der arbejdes med i det nuværende lovforslag, ønsker Partii Naleraq, at der anlægges kortere og billigere baner.

LÆS OGSÅ Lufthavnspakken splitter udvalg

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt