Anklager: Vi gik efter dom i den lave ende til brandstifter

Anklagemyndigheden gik efter et års anstaltsanbringelse til en kvindelig brandstifter i Nuuk. Anklagerfuldmægtig Robert Rafn fortæller, at anklagemyndigheden er tilfreds og at alle parter modtog kredsrettens dom.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. marts 2018 09:33

En kvindelig brandstifter blev onsdag idømt et års anbringelse i anstalten for domfældte for at have sat ild til sin egen lejlighed i en boligblok i Nuuk-forstaden Qinngorput. Sermersooq Kredsret fulgte dermed anklagemyndighedens påstand om et års anstaltanbringelse til kvinden.

Anklagerfuldmægtig Robert Rafn fortæller, at foranstaltningen er i den milde ende i forhold til, at der er tale om brandstiftelse, men at anklagemyndigheden har foretaget en samlet vurdering, hvor alle sagens momenter, herunder kvindens personlige forhold, har været inddraget til brug for påstanden.

- Kvinden har gode personlige forhold, og der er ikke noget, der ikke noget der tyder på, at hun kunne finde på at gøre det igen. Henset til en samlet vurdering af sagens omstændigheder, sammenholdt med kvindens personlige forhold, var vores påstand et år, siger han.

LÆS OGSÅ Kvinde dømt for brandstiftelse

Han påpeger samtidig, at der er tale om en grov forbrydelse, som potentielt kunne have været farlig for rigtig mange mennesker, da kvinden startede en ildebrand i sin lejlighed i en boligblok i Qinngorput.

- Det er en grov forbrydelse at sætte ild i en beboelsesejendom. Men det gælder om at finde en balance mellem forbrydelsen og de personlige forhold. Kvinden er i gang med en uddannelse, hun kan nu forhåbentlig komme videre med livet, når hun er færdig med afsoning, siger Robert Rafn.

Ifølge anklageren forklarede kvinden i retten, at branden opstod ved, at hun røg i sengen og faldt i søvn med en tændt cigaret. Anklagemyndigheden vurderede på baggrund af vidneudsagn, at kvinden havde antændt branden med vilje.

Sermersooq Kredsret valgte onsdag at følge anklagemyndighedens påstand om et års anbringelse i anstalt.

Kvinden har i forvejen siddet tilbageholdt i to og en halv måned, som bliver trukket fra foranstaltningen.