Kvinde dømt for brandstiftelse

En kvinde er dømt til et år i anstalt for at have antændt en brand i sin egen lejlighed i Nuuk-forstaden Qinngorput, oplyser anklagemyndigheden til KNR.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
14. marts 2018 14:04

Branden opstod den 29. december om formiddagen i en lejlighed i en opgang i Qinngorput. Opgangens beboere blev evakueret fra blokken.

Efterfølgende blev to personer indlagt til observation. Kort efter kunne politiet fortælle, at den kvindelige beboer i lejligheden, hvor branden opstod, var tilbageholdt og sigtet for at have antændt branden.

27. februar kunne Sermitsiaq.AG fortælle, at kvinden ifølge anklageskriftet havde foretaget et videoopkald under branden til en anden kvinde. Under samtalen skulle den tiltalte kvinde have fortalt, at hun havde sat ild til sin dyne. Ifølge kvinden, der modtog opkaldet, kunne man se ild i baggrunden under videoopkaldet.

I sidste uge mødte kvinden i Sermersooq Kredsret, hvor hun stod tiltalt for brandstiftelse, og onsdag i denne uge faldt rettens afgørelse: Et år i anstalt, som anklagemyndigheden havde krævet.

Både forsvareren og anklagemyndigheden modtog dommen, og dermed er afgørelsen endelig.