Veteraner fra Danmark besøger Nuuk

I forbindelse med flagdagen d. 5. september er en gruppe fra KFUM Soldaterrekreation taget til Nuuk for at mødes med veteraner her i landet og for at opleve den grønlandske natur
Skrevet af Merete Lindstrøm
06. september 2018 10:11
Versionist Connie Fontain

I disse dage er en flok veteraner på besøg fra Danmark for at for at være med til flagdagen og for at fiske i Nuup Kangerlua.

 - Vi skal en tur ind til Qooqqut hvor vi har to overnatninger. Der vil de selvfølgelig bliver præsenteret for noget mad, men de skal selv fange maden, og så skal de ud og vandre lidt i fjeldet og have en god og frisk naturoplevelse, fortæller Gerth Sloth Berthelsen, der er en af initiativtagerne til projektet KFUM Soldaterrekreation ved Garder kasernen i Høvelte, der står bag turen.

LÆS OGSÅ Rasmus hjælper andre veteraner med at tale om de svære ting

 Og naturen I Grønland kan noget, mener initiativtageren.

- Der er jo tidligere blevet lavet en stor undersøgelse, hvor man har fundet ud af, at netværk og naturoplevelser er nogle af de ting, der er meget vigtige for veteraner. Ved at tage herop gør vi noget ved begge dele, siger han. 

I dag deltager veteranerne fra Danmark i et arrangement hos Arktisk kommando i anledning af flagdagen og så har de selv planlagt endnu et event efterfølgende på sømandshjemmet.

- Vi holder en kaffemik, hvor vi har inviteret grønlandske veteraner med. Vi vil præsentere noget af det veteranarbejde og de veterannetværk, der er i Danmark. Måske det kan inspirere. Ellers er det jo også bare en håndsrækning fra veteran til veteran, slutter Gerth Sloth Berthelsen.

 

LÆS OGSÅ Officiel flagdag en fin anerkendelse af rigsfællesskabet