Der er 17 forskellige mål, som FN arbejder på for at forbedre levevilkårene for mennesker i hele verden. Foto: Verdensmålene.dk

Verdensmålene skal udvikle Avannaata Kommunia

Avannaata Kommunia vil bruge FN Verdensmål til at finde en retning for udviklingen af kommunen de kommende år.

Afskaffelse af fattigdom, livet i havet og ansvarligt forbrug og produktion. Det er nogle af FN’s 17 verdensmål som nu skal være ledestjerne for en bæredygtig udvikling af Avannaata Kommunia.

- Nu får vi jo ny lufthavn om tre-fire år. Derfor er vores mål, at vi som kommune får en bæredygtig udvikling. Derfor vil vi bruge FN´s 2030 mål som et redskab for vores kommuneplan og vores planlægning, siger borgmester Palle Jerimiassen.

LÆS OGSÅ Nyt projekt: Vi samarbejder i Tasiilaq

Arbejdet med FN’s mål for bæredygtig udvikling er startet op på et medarbejderseminar den 23 – 24. september. Verdensmålene skal bruges i en strategi om at lave en langsigtet plan for, hvordan kommunalbestyrelsen skal arbejde med at udvikle kommunen de næste 10 til 20 år.

Et eksempel på, hvordan målene kan implementeres helt konkret, er. i forbindelse med at sikre kommunens vigtigste erhverv - fangst og fiskeri, fortæller borgmesteren.

- Vi skal passe på naturen og have bæredygtig udvikling indenfor fiskeri og fangst. Det drejer sig om fangstredskaber, kvoter og den måde vi behandler fisk, siger han.

Borgerne skal inddrages

I arbejdets første fase skal kommunens medarbejdere lære om verdensmålene. Den viden, de får, skal så danne grundlag for en videre dialog med borgerne, der begynder næste år.

LÆS OGSÅ Royal Greenland vil arbejde strategisk med FN’s verdensmål

Borgmesteren understreger vigtigheden af, at borgerne i hele kommunen får et godt kendskab til verdensmålene, så det bliver et fælles projekt at nå frem til, hvilke af målene der er relevante i udvikling af kommunen.

Og selvom medarbejderne gik ind til seminaret med en sund portion skepsis, har projektet fået en god start, mener Palle Jerimiassen.

- Medarbejderne var overraskede over, hvad det var, vi kom med. Men efter en dag kunne jeg se, de var meget engagerede, og nu kunne de se, at tingene hænger sammen, så de har taget godt imod det, siger han.

Naalakkersuisut kigger også på Verdensmålene

Det er ikke kun kommunerne, der har fået øjnene op for FN´s verdensmål. Avannaata Kommunia skriver i deres pressemeddelelse, at Naalakkersuisut i dette efterår har planer om at fremlægge en rapport for Inatsisartut om verdensmålene og Grønland. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt