Verden runder 27 millioner tilfælde af coronasmittede

På fire dage er antallet af bekræftede smittetilfælde øget med over én million på verdensplan.
USA har hidtil registreret de fleste smittetilfælde samt coronarelaterede dødsfald i absolutte tal. Derefter følger Brasilien og Indien. Foto © : Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
07. september 2020 10:31

Det globale antal af coronasmittede personer har i nat rundet 27 millioner bekræftede tilfælde, viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University, som løbende opdaterer smitte- og dødstal.

Det er kun fire dage siden, at antallet af smittetilfælde passerede 26 millioner.

Optællingen fra Johns Hopkins University inkluderer kun de smittetilfælde, der er bekræftet af de enkelte landes sundhedsmyndigheder. Derfor kan der være mørketal.

Der er desuden også forskel på, hvordan og hvor meget de enkelte lande tester for virusset.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

USA har hidtil registreret de fleste smittetilfælde samt coronarelaterede dødsfald i absolutte tal. Derefter følger Brasilien og Indien.

Hovedparten af personer, som bliver smittet, kommer sig efter virusinfektionen.

I USA nærmer antallet af smittetilfælde sig 6,3 millioner siden udbruddets begyndelse, mens Brasilien og Indien begge har registreret over 4,1 millioner tilfælde.

De samme tre lande har også haft flest dødsfald i faktiske tal med henholdsvis cirka 189.000, 127.000 og 71.000.

Sat i forhold til befolkningernes størrelse er Peru, Belgien og Storbritannien de hårdest ramte målt på antal dødsfald. I Peru har coronavirusset krævet over 29.600 livet. Det svarer til næsten 900 for hver én million indbyggere.