Ventetiden på teoriprøver er steget kraftigt i Nuuk

Ventetiden på teoriprøver til kørekort i Nuuk er eksploderet i 2017. Det fremgår af et svar til folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen. Politiet erkender problemer og lover at nedbringe ventetiden.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
31. august 2017 15:14

Nuuk Politi har i foråret 2017 haft flere store ressourcekrævende opgaver, end de plejer. Derudover har de også skulle leve op til store krav om efteruddannelse. Det har også ramt de køreprøvesagkyndige, som løser mange andre opgaver end teoriprøver, forklarer stabschef Lars Kirkegaard fra Grønlands Politi.

 - Det har betydet, at ventetiden er blevet lidt længere end de plejer, siger han.

Køreskoleelever skal først skrive sig op og bestå teoriprøven, inden de kan bestå deres køreprøve og få et kørekort.

Normalt er ventetiden til en teoriprøve i Nuuk omkring otte uger, men i år er ventetiden steget til 19 uger, viser et svar fra den danske justitsminister til Aaja Chemnitz Larsen.

LÆS OGSÅ Demokraterne vil udstede kørekort til 17-årige

Det har køreskolelærer Ebbe Qvist fra Nuuk bemærket. Ventetiden gør det besværligt for lærer og elever, fortæller han.

- I dag er jeg nødt til at ændre min arbejdsrutine, således når de skrives op hos politiet, og når de har fået en dato på en eventuel teoriprøve, så oplærer jeg dem i forhold til den dato, så de ikke glemmer hvad de har lært i undervisningen, siger han.

Politiet har haft usædvanligt travlt dette forår. Udover at afvikle teoriprøver rundt i kysten, har de køreprøvesagkyndige også været nødt til at prioritere andre arbejdsopgaver end at afvikle teoriprøver.

 - De varetager også efterforskningsmæssige opgaver, opgaver af administrativt karakter, men også anklagefaglige opgaver, siger Lars Kirkegaard.

LÆS OGSÅ EU-regel spænder ben for nyt kørekort i Grønland

Han fortæller, at politiet i Nuuk har opprioriteret teoriprøverne i et forsøg på at nedbringe ventetiderne:

- Frem mod jul er der en ekstra indsats for at få ventetiderne bragt ned, siger stabschef Lars Kirkegaard fra Grønlands Politi.

LÆS OGSÅ Grønlandsk teoribog er oldgammel og utilgængelig