Medie: Vederlag til Forfatningskommission er imod aftalen

Medlemmerne af Forfatningskommissionen kan nu se frem til at få penge for arbejdet - stik imod, hvad der ellers oprindeligt er aftalt i kommissoriet.
Foto © : KNR
22. november 2017 11:16

Det skriver Sermitsiaq.AG.

Det fremgår af finansloven for næste år, som Inatsisartut vedtog mandag. Her blev der afsat en halv million kroner til bland andet en embedsbolig til Forfatningskommissionens formand, Vivian Motzfeldt (S).

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil afsætte penge til embedsbolig til Vivian Motzfeldt

Men ifølge tekstanmærkningerne til finansloven kan pengene også bruges til vederlag - altså løn - til medlemmerne af kommissionen. Men det strider imod i kommissoriet. Her står nemlig:

"Kommissionens medlemmer modtager ikke vederlag, ud over Inatsisartut-vederlaget. Kommissionsmedlemmer, som ikke modtager Inatsisartut-vederlag (eller eventuel eftervederlag) vil heller ikke modtage vederlag for kommissionsarbejdet."

Af den vedtagne finanslov fremgår det nu også, at et tillæg til forfatningskommissionens kommissorium vil beskrive nærmere, hvordan pengene skal bruges.

Men Vivian Motzfeldt ønsker ikke at uddybe over for Sermitsiaq.AG, hvad vederlagene skal dække over.

LÆS OGSÅ Forfatningsformand bløder op

Løsgænger i Inatsisartut, som også har ret til at sidde i ad hoc-udvalget i Forfatningskommissionen, Michael Rosing, kritiserer udsigten til, at medlemmerne kan modtage vederlag for arbejdet.

- Det er demokratisk dybt betænkeligt, at Naalakkersuisut egenrådigt kan ændre kommissoriet for Forfatningskommissionen. Det sker uden om Inatsisartut, idet ad hoc-udvalget alene skal orienteres. Det påpegede jeg i sin tid, og nu ser man, hvordan Naalakkersuisut har tænkt sig at ændre rammerne efter for godt befindende, siger han til Sermitsiaq.AG.