Varsel om strejke: Grønlands flytrafik kan lukke ned i april

En konflikt mellem Air Greenland og selskabets flymekanikere risikerer at lamme flytrafikken, oplyser Dansk Metal. 
Dansk Metal, der repræsenterer Air Greenlands flymekanikere, skriver, at det efter gentagne forhandlinger ikke er lykkedes for parterne at blive enige om en overenskomst. Derfor varsler fagforeningen strejke fra den 9. april på ruten mellem Kastrup og Kangerlussuaq. Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
16. marts 2022 08:37

Ruten mellem Grønland og Danmark kan lukke ned fra 9. april.

Det samme gælder alle indenrigsruter fra 11. april, hvis ikke Air Greenland og selskabets flymekanikere bliver enige om en ny overenskomst. 

Det skriver Dansk Metal i en pressemeddelelse. 

Dansk Metal, der repræsenterer Air Greenlands flymekanikere, skriver, at det efter gentagne forhandlinger ikke er lykkedes for parterne at nå til enighed.

Derfor varsler fagforeningen strejke fra den 9. april på ruten mellem Kastrup og Kangerlussuaq.

LÆS OGSÅ Dårligt vejr og tekniske problemer: Ingen billetter i de næste fem dage

Air Greenland har svaret igen ved at lockoute alle flymekanikere fra den 11. april.

Det vil sige, at alle flymekanikere sendes hjem uden løn. Og dermed vil transporten internt i Grønland også lukke ned.

- Vi forsvarer vores medlemmers realløn. Derfor kan vi under ingen omstændigheder acceptere, at vores medlemmers løn bliver udhulet, når virksomheden har en stærk økonomi, siger forbundssekretær og forhandlingschef i Dansk Metal Keld Bækkelund i pressemeddelelsen. 

- Medarbejderne har været med til at skabe den værdi, og det er nu, de skal mærke det. Vi er klar til at strejke, hvis Air Greenland ikke rykker sig, siger han videre. 

Klar til konflikt

Der er ifølge Dansk Metal pt. ikke planlagt nye møder mellem parterne.

- Vi stiller op til hvilken som helst forhandling. Men det kræver altså, at Air Greenland flytter sig, siger Keld Bækkelund og fortsætter:

- Corona ramte flybranchen hårdt, men på trods af det var der overskud i Air Greenland, og derfor er det kun rimeligt, at medarbejderne bevarer deres realløn. Det er vi klar til at tage en konflikt på.

Overenskomsten mellem Air Greenland og flymekanikerne udløb i 2020, men på grund af corona og de daværende udfordringer for flybranchen blev den efter gensidig aftale forlænget til 2021.

KNR arbejder på at få en kommentar fra Air Greenland.