Valentins Dag også populær i Grønland

14. februar 2005 12:52

Og så er det jo Valentins dag i dag. Dagen hvor vi hylder kærligheden. Og blomster er meget populære denne dag.

Det hænger det sammen med legenden om den italienske munk Sankt Valentin. Han levede for næsten 1750 år siden hvor han angiveligt gav blomster til elskende unge mennesker som symbol på kærlighed og hengivenhed.

Overalt i verden fejres Valentins Dag den 14. februar hvert år. Stærkest står traditionen i de katolske lande, for Sankt Valentin er jo en katolsk helgen. Også i Danmark fejrede man tidligere dagen, men efter reformationen i 1536 gled dagen langsomt ud af folks bevidsthed.

Der skulle gå lidt over 400 år, før Valentins Dag igen blomstrede i folks bevidsthed. Det skete først i begyndelsen af 1990'erne, og med en næsten overvældende fart.

Ifølge butikken NIVI i Nuuk – der blandt meget andet sælger blomster og chokolade – er flere og flere også begyndt at fejre dagen herhjemme. Dog er det mest de unge gymnasie- og handelsskoleelever, der benytter sig af lejligheden til at give hinanden blomster og chokolade, vurderer Marianne Christensen, der leder NIVIs blomster- og delikatesseafdeling.