Værker af Anne-Birthe Hove udstilles i København

Nordatlantens Brygge åbner den 24. januar en udstilling med værker af kunstneren Anne-Birthe Hove, der var født og opvokset i Grønland, og i en årrække boede i Nuuk indtil sin alt for tidlige død i 2012.
20. januar 2015 06:12

Anne-Birthe Hove var en af landets mest anerkendte kunstnere og var vidt favnende i sit kunstneriske udtrykt og sit i materialevalg og genrer, der strakte sig fra store offentlige udsmykninger til små frimærker. Men mest kendt er hun nok for sine grafiske arbejder, som hun blandt andet lærte at håndtere på Grafisk Skole i Nuuk, Kunsstakademiet i København og Kunstpædagogisk Skole.


I et retrospektivt lys giver Anne-Birthe Hoves værker, der ofte har en social vinkling eller kommentar, også indtryk af Grønlandsudvikling igennem de seneste 50 år, og selv om naturen er helt central i flere værker, ser man primært dens gengivelser, som baggrund for menneskets virke og eksistens.


Udstilling er arrangeret i samarbejde med Anne-Birthe Hoves mand, Thomas Stensgaard og Bornholms Kunstmeseum. I forbindelse med udstillingen er der produceret et hæfte med udvalgte værker fra udstillingen og et personligt forord af fotografen Jørgen Chemnitz.