Uvejr giver problemer for juletrafikken

Blæst og nedbør langs vestkysten giver forsinkelser for flytrafikken lørdag.
Lørdagens afgang mod Danmark er udskudt på grund forsinkede passagerer fra kysten. Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Thomas Munk Veirum
22. december 2018 13:42

Air Greenland har ekstra travlt i disse dage, hvor flyselskabet skal fragte mange passagerer på juleferie. Men det er ikke nogen nem opgave for Air Greenland, da vejret forstyrrer flyvninger på dele af vestkysten lørdag.

Ifølge selskabets hjemmeside er der i dag forsinkelser på en lang række afgange fra blandt andet Nuuk, Ilulissat og Sisimiut. Også atlantflyveren til Danmark er udskudt af hensyn til forsinkede passagerer fra kysten.

Og der er ikke meget hjælp at hente fra vejrudsigten. DMI melder om frisk vind til kuling fra syd, der i aften stedvis kan være op til hård eller stormende kuling på vestkysten syd for Maniitsoq.

LÆS OGSÅ Satser på at få alle frem i løbet af lørdag

Kommunikationschef i Air Greenland, Katrine Nathanielsen, oplyser lørdag formiddag, at selskabet vil komme med en status på situationen i løbet af eftermiddagen.

Passagerer kan holde sig orienteret på flytider på www.airgreenland.gl, og har man oplyst mail og mobilnummer i forbindelse med bookingen, vil de opdaterede rejseplaner sendes dertil.

Er man i tvivl om sin nye rejseplan kan man kontakte kundeservice på 70 12 12.

LÆS OGSÅ Vejret har drillet - mange ombooket til fredag og lørdag