USA's udenrigsminister, Mike Pompeo (i midten) talte onsdag aften dansk tid i telefon med den danske udenrigsminister, Jeppe Kofoed, efter præsident Trumps aflyste besøg i Danmark.Foto: NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons

USA's udenrigsminister ønsker stærkere samarbejde i Arktis

Den amerikanske regering ønsker et tættere samarbejde i Arktis, herunder med Grønland. Det meddeler USA's Udenrigsministerium, efter den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, onsdag aften talte i telefon med Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S).

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har i et opkald til Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), onsdag aften diskuteret et øget sikkerhedssamarbejde mellem USA og Danmark i Arktis - herunder i Grønland.

Samtidig har Pompeo rost den stærke alliance mellem danskerne og amerikanerne. Det siger det amerikanske udenrigsministerium i en udtalelse først på natten til torsdag dansk tid.

LÆS OGSÅ Donald Trump: Mette Frederiksens kommentar var

Samtalen mellem de to udenrigsministre sker på baggrund af Donald Trumps aflysning af et planlagt statsbesøg i Danmark 2. til 3. september.

- Udenrigsministeren har udtrykt sin påskønnelse af Danmarks samarbejde som en af USA's allierede og Danmarks bidrag til fælles sikkerhedsprioriteter, siger talsperson for det amerikanske udenrigsministerium, Morgan Ortagus, i meddelelsen.

- Udenrigsminister Pompeo og udenrigsminister Kofod diskuterede også en styrkelse af samarbejdet med det danske rige - herunder Grønland - i Arktis, tilføjer hun.

LÆS OGSÅ Jeg forventer at Trump kommer på besøg i fremtiden

Onsdag aften skrev Jeppe Kofod i et opslag på Twitter, at han havde talt med Pompeo, og at de to havde bekræftet de "stærke bånd" mellem Danmark og USA.

Donald Trump skrev onsdag i en stribe opslag på Twitter, at han havde udskudt sit besøg på grund af statsminister Mette Frederiksens blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA.

Søndag kaldte Mette Frederiksen det for en "absurd diskussion", da hun under et besøg i netop Grønland gjorde det klart, at verdens største ø ikke er til salg.

Og netop det sprogbrug faldt tilsyneladende ikke i god jord hos den amerikanske præsident. I kommentarer til pressen onsdag aften kaldte han Mette Frederiksens kommentarer "væmmelige".

LÆS OGSÅ Kielsen tager Trump-aflysning til efterretning

LÆS OGSÅ Mette Frederiksen: Ærgerligt og overraskende med aflysning fra Trump

 

 

 

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt