USA's nye indenrigsminister er positivt indstillet overfor off-shore boringer i Arktis

Præsident Trump vil gerne bore efter olie og naturgas i Alaska, som er et af de største områder, der endnu ikke er blevet udforsket i USA.
30. april 2019 11:31

I begyndelsen af april afviste en dommer i Alaska præsidentens forsøg på at tillade off-shore udbud på udvinding af olie og naturgas i områder i det arktiske hav. Det er ellers noget, som præsident Obama udstedte forbud mod i 2015 og 2016.

Områderne anslås at indeholde omkring 27 milliarder tønder olie og store mængder af naturgas. 

I midten af april fik USA en ny indenrigsminister, David Bernhardt, som er advokat og har før arbejdet i olieindustrien. Han er velvilligt indstillet overfor off-shore boringer.

LÆS OGSÅ Alaskansk dommer fastholder Obamas boreforbud i Arktis

Trumps administration appellerer nu kendelsen fra den alaskanske dommer og har ladet vide, at den håber, at dommen kan omstødes forholdsvist hurtigt, så at der fremover kan udføres olie- og naturgasudvinding - ikke kun off-shore men også på Alaskas fastland.

Alaskas guvernør, Mike Dunleavy, mødtes ganske kort med Trump i februar under hans korte ophold i Alaska. Siden har de talt sammen flere gange.

Guvernøren ønsker færre restriktioner fra den amerikanske centraladministration med hensyn til energi sektoren. Det skal styrke Alaskas økonomi gennem olie- og naturgasboringer, minedrift og salg af træ fra statens skove.

Ifølge Anchorage Daily News har guvernøren skrevet et brev til Trump, der først nu er blevet offentliggjort.

Her i foreslår Mike Dunleavy, at Alaska og centralregeringen bør arbejde sammen for at opnå ”økonomisk vækst og energidominans”.