Håndbold VM lå alligevel ikke lige om hjørnet for Grønland ved afbudFoto: Noah Mølgaard

USA’s VM-exit forstærker Grønlands skuffelse over IHF

Grønlands håndboldforbund TAAK vil bruge det nordamerikanske forbund NACHC til at sende protest mod IHFs håndtering af USA’s VM-exit på grund af corona

Skuffelsen hos det grønlandske håndboldforbund TAAK mod det internationale håndboldforbund stiger.  

Op til verdensmesterskaberne i håndbold, skulle det internationale håndboldforbund, IHF, beslutte om USA eller Grønland skulle tildeles en plads.

Grunden til, at valget stod imellem de to lande var, at regionen kun har plads til én til VM. I sidste ende, blev det USA som fik tildelt pladsen ved en skrivebordsafgørelse hos IHF.

LÆS OGSÅ USA vinker farvel til håndbold-VM før start

Det internationale håndboldforbund vurderede nemlig, at USA med sine over 300 millioner indbyggere har mulighed for at rekruttere flere håndboldspillere som sideeffekt for VM-deltagelsen.

IHF’s beslutning om at vælge USA kom som en kæmpe skuffelse her i landet.

I dag starter så verdensmesterskaberne i håndbold i Egypten. Men det bliver uden deltagelse fra USA. Landet har nemlig valgt at trække sig fra turneringen, på grund af, at 18 spillere på holdet er smittet med covid-19.

I stedet har Schweitz fået USA’s plads.

Det frustrerer det grønlandske håndboldforbund, TAAK, endnu mere, fordi Grønland havde ellers håbet på, at få USA’s plads.

- Det er ikke i orden at vores verdens del fik frataget VM-plads på den måde. Vi beder derfor vores nordamerikanske forbund NACHC om at sende en protest til IHF, siger formand for TAAK Jørgen Isak Olsen til KNR.

Direkte i KNR

Der har tidligere været VM-afbud fra den verdensdel som grønlandsk håndbold hører under. Det skete i 2001, hvor Grønland fik VM-plads, da Cuba meldte afbud på grund af økonomiske årsager og slog i øvrigt USA ved samme slutrunde.

LÆS OGSÅ Håndboldherrer fra USA er coronasmittet inden VM

Men egypteren Hassan Moustafa har stor magt som præsident. TAAK tror heller ikke på, at der kommer noget ud af deres protest mod den seneste udvikling i den efterhånden langstrakte sag.

- Jeg tror desværre ikke på nogen reaktion på vores protest. Men det er vigtigt, at vi reagerer på den slags sager selvom IHF muligvis vil fortsætte med at agere på den måde så længe Hassan Moustafa sidder om præsident, siger Jørgen Isak Olsen.

VM i håndbold bliver fløjtet i gang i dag onsdag. USA skulle have spillet sin første kamp i morgen torsdag. Danmark spiller sin første kamp på fredag. KNR-TV sender Danmarks kampe direkte.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl