Håndboldherrer fra USA er coronasmittet inden VM

18 spillere på det amerikanske herrehold i håndbold er smittet med corona. Holdet blev udvalgt til VM i Egypten i stedet for Grønland.
Om få dage starter VM i herrerhåndboldi Egypten på trods af den globale corona-pandemi. Foto © : RitzauScanpix
12. januar 2021 16:52

Allerede inden håndbold-VM i Egypten starter i denne uge, er et hold stærkt svækket pas på grund af corona.

Det gælder USA, som til alles overraskelse har hele 18 spillere Covid-19-positive. Det gælder også holdets svenske træner, Robert Hedin. 

Det skriver flere danske medier, heriblandt TV2

LÆS OGSÅ Grønland kommer ikke med til VM i håndbold

Holdet blev lyntestet mandag, hvor alle var negative. Men resultater fra tidligere tests viste samtidig, at 18 spillere var testet positive.

Det amerikanske landshold befinder sig for tiden i Danmark i en træningslejr, hvor de har spillet testkampe fredag i sidste uge mod Ribe-Esbjerg. En anden testkamp mod Sønderjyske søndag blev aflyst.

Endnu værre står det til for Tjekkiet. Det europæiske herrelandshold har helt valgt at trække sig fra turneringen på grund af coronavirus i truppen. I alt 12 spillere er testet positive. Det skriver flere tjekkiske medier, deriblandt sport.cz og lidovky.cz.

Grønland måtte blive hjemme for USA

Men det kunne lige så vel have været Grønland, der nu var ved at varme op til VM.

I efteråret blev Grønland dog vraget til turneringen af det internationale håndboldforbund, IHF, til fordel for USA.

Det skyldes, at regionen kun har plads til ét land i turneringen, og det skulle afgøres ved et skrivebord og ikke en turnering - netop på grund af corona-faren.

LÆS OGSÅ Grønlandsk håndbold efter VM-skuffelse: Penge vandt

- Vi er meget uenige i den beslutning, der er truffet, og vi er meget skuffede, sagde formand for TAAK, Jørgen Isak Olsen, i november til KNR.

TAAK valgte derfor at klage over afgørelsen til IHF.

Lige nu ser det dog ud til, at USA stadig stiller med et hold til VM, da 12 spillere på holdetstadig er 12 raske. Det skal dog arbejdet lidt på opstillingen, forklarer USA's træner Hedin til TV2:

- Vi har ikke noget forsvar, siger han, men tilføjer:

- Men vi har en målmand.