Grønland kommer ikke med til VM i håndbold

USA har fået Grønlands plads til VM i Egypten.
Håndbold VM
Håndbold-VM bliver uden grønlandsk deltagelse Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
02. november 2020 10:35

Det internationale håndboldforbund IHF har besluttet, at USA skal med til VM i håndbold. 

Det betyder, at Grønland ikke kommer med til VM i Egypten, fordi USA har fået den plads, som det grønlandske håndboldlandshold havde håbet på at få. 

Det oplyser turneringsudvalget i håndboldforbundet for Nordamerika og Caribien, NACHC.

Det internationale håndboldforbund søsatte et par år siden projektet new market project, der går ud på at udbrede håndbold til så mange som muligt. Og det blev tungen på vægtskålen, da VM-pladsen for Nordamerika og Caribien blev uddelt i IHF.

Det internationale håndboldforbund har vurderet, at USA med sine over 300 millioner indbyggere, har mulighed for at rekruttere flere håndboldspillere som sideeffekt for VM-deltagelsen.

LÆS OGSÅ Corona kan vælte VM-drømme i håndbold

NACHC havde foreslået, at VM-pladsen skulle tildeles den bedste rangerede nation fra seneste panamerikanske mesterskaber. Grønland var bedst rangeret. 

Men IHF ville bruge resultater fra seneste panamerikanske mesterskaber som udgangspunkt. Det er kvalifikationsturnering til OL i 2024, som Grønland ikke har mulighed for at deltage i.

Håndbold VM i Egypten fløjtes i gang 13. januar 2021.

VM-pladsen til NACHC blev tildelt uden kvalifikationskampe. Flere forsøg på at gennemføre kvalifikationsturnering endte uden resultat på grund af coronapandemien.