Grønland blev den lille ved skrivebordsafgørelsen om VM-deltagelseFoto: Noah Mølgaard

Grønlandsk håndbold efter VM-skuffelse: Penge vandt

Grønlands håndboldforbund TAAK protesterer mod afgørelsen om tildeling af VM-plads til USA.

Skuffelsen er ikke til at tage fejl af hos Grønlands håndboldforbund TAAK efter, at det internationale håndboldforbund har tildelt USA en VM-plads uden kvalifikationskampe.

Det betyder, at Grønland ikke kommer med til VM i Egypten, fordi USA har fået den plads, som det grønlandske håndboldlandshold havde håbet på at få. 

LÆS OGSÅ Grønland kommer ikke med til VM i håndbold

- Vi er meget uenige i den beslutning, der er truffet, og vi er meget skuffede, siger formand for TAAK Jørgen Isak Olsen til KNR.

Regionen har én plads til VM. Hvis alt gik efter planen skulle deltagerholdet findes ved kvalifikationskampe, men det har ikke været muligt på grund af coronapandemien. Den langstrakte sag endte med skrivebordsafgørelse hos IHF.

Vi er bedre end USA

- Vi har nu besluttet at sende et brev til vores forbund NACHC og det internationale håndbold forbund IHF, hvor vi gør det klart, at vi er meget imod den afgørelse der er faldet, siger Jørgen Isak Olsen.

Det internationale håndboldforbund har vurderet, at USA med sine over 300 millioner indbyggere har mulighed for at rekruttere flere håndboldspillere som sideeffekt for VM-deltagelsen. Dermed har IHF brugt udbredelse af håndbold til så mange som muligt som argument for at tildele USA VM-pladsen. 

- Afgørelsen er truffet ud fra økonomiske betragtninger og ikke ud fra sportslige argumenter. Vi ved, at USA har lavere niveau i håndbold end vores landshold. Det kan man se ud fra tidligere internationale resultater.

- Vores protest vil formentlig ikke ændre beslutningen hos IHF. Men vi vil gøre klart for alle, at vi er meget utilfredse med de argumenter, der blev brugt for at få USA med til håndbold-VM, siger Jørgen Isak Olsen.

USA har ikke deltaget ved VM-slutrunden i siden 2001 og har siden haft dårligere resultater ved panamerikanske mesterskaber.

Grønland har ikke deltaget i VM-slutrunden siden 2007.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt