Foto: KNR

Uran var på dagsordenen ved borgermøde i Narsaq

Bekymringen for hvad mineprojektet på Kuannersuit betyder for lokalsamfundet, kom på dagsordenen ved et borgermøde i Narsaq lørdag.

Naalakkersuisoq for råstoffer Erik Jensen holdt borgermøde i Narsaq lørdag, og én af de borgere, som var mødt op til borgermødet, er Mariane Paviasen.

Hun er modstander af mineprojektet på Kuannersuit og formand for foreningen Urani Naamik - Narsaq.

Mariane Paviasen mener, at projektet er med til at bremse udviklingen i Narsaq. Udsigten til en stor åben mine med uranudvinding forhindrer udviklingen af blandt andet turisme og landbrug, mener hun.

I forhold til de bekymringer siger naalakkersuisoq Erik Jensen:

- Der er nogle forskellige holdninger til projektet. Både parti politisk og i inatsisartut og så videre. Jeg kan godt forstå hendes bekymring. Jeg var lydhør, og det er derfor vi holder vores borgermøder hernede, fordi vi netop gerne vil høre befolkningen, siger Erik Jensen og fortsætter:

- Men der er også nogen i befolkningen, som gerne vil have, at der bliver startet op på det. Men igen det skal ikke være på bekostning andre ting som eks fåreholdere, kartoffelavl og alt muligt andet som kører godt. Det skal vi ikke skade.

LÆS OGSÅ Ekspertgruppe skal forberede borgere i Sydgrønland på minehøringer

På borgermødet henviste Erik Jensen blandt andet til, at lovgivningen stiller en lang række krav til mineprojekter, og indtil videre er der ikke taget politisk stilling til Kuannersuit-projektet:

- Så vi har en lovgivning, der skal sikre folks sundhed og miljøet. Først når de krav er opfyldt, vil Naalakkersuisut og det øvrige politiske niveau tage stilling til, hvad det er, man skal gå videre med.

Erik Jensens borgermøde følges op af en række borgermøder i februar, hvor der vil være eksperter fra flere departementer i Selvstyret til stede. De møder vil have fokus på at forberede borgerne på at deltage i eventuelle fremtidige høringer af VVM- og VSB-redegørelser.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt