Sara Olsvig om nyt job: Jeg er glad og spændt

Skrevet af Anna P. Knudsen
20. februar 2019 16:24
Versionist Simon Uldum

- Jeg er glad og spændt, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med menneske- og børnerettigheder igen.

Det siger Sara Olsvig, der er ny chef for Unicef i Grønland. Unicef åbner nemlig kontor i Nuuk, og den tidligere formand for IA skal være programchef. 

Unicef er FN’s Børnefond, som arbejder for at forbedre børns levevilkår, især i udviklingslandene. Organisationen arbejder for at fremme børns rettigheder, uddannelse og sundhed, og den deler også hurtig nødhjælp ud under katastrofer. 

Unicef åbner kontor i Grønland, fordi de gerne vil udvide deres aktiviteter. Et lokalt forankret kontor vil også gøre det nemmere at finde samarbejdspartnere, og det er det arbejde, jeg skal stå i spidsen for, og som jeg glæder mig rigtig meget til, siger Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Sara Olsvig i spidsen for Unicefs nye kontor i Nuuk

Hun fortæller, at organisationen allerede har aktiviteter i Grønland, hvor den arbejder sammen med selvstyret om Nakuusa-projektet. 

Sara Olsvig har tidligere arbejdet med oprindelige folk og menneskerettigheder i blandt andet Inuit Circumpolar Council. Hun har også været minister for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen. 

Før mit politiske arbejde har beskæftiget mig en del med menneskerettigheder, så det glæder jeg mig bare til at komme i gang med igen, siger hun.

Unicefs nye kontor blev åbnet 18. februar.