Sara Olsvig i spidsen for Unicefs nye kontor i Nuuk

Tidligere formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, bliver ny programchef for UNICEF Danmarks arbejde i Grønland med hovedsæde på nyt kontor i Nuuk.
Foto © : Unicef
Skrevet af Simon Uldum
20. februar 2019 08:30

I november sidste år valgte Sara Olsvig at trække sig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit og som medlem af Inatsisartut, og nu har hun takket ja til at blive programchef for UNICEF Danmarks arbejde i Grønland.

Det oplyser UNICEF Danmark i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget beæret over at påtage mig denne vigtige opgave. UNICEF er verdens største børneorganisation og har i snart ti år været med til at løfte børns rettigheder i Grønland, siger Sara Olsvig. 

LÆS OGSÅ Sara Olsvig trækker sig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit

I forbindelse med ansættelsen af Sara Olsvig åbner UNICEF Danmark et nyt kontor i Nuuk, så organisationen bliver stærkere repræsenteret i hverdagen. 

Og generalsekretær Steen Andersen i Unicef Danmark glæder sig til at byde Sara Olsvig velkommen:

- Med sin store politiske erfaring, sin omfattende viden om Grønland og sit stærke engagement i Grønlands udvikling er vi sikre på, at Sara er en stor gevinst for os, for Nakuusa og for de grønlandske børn, vi arbejder for, siger Steen Andersen.

UNICEF’s arbejde for børns rettigheder er ikke nyt for Sara Olsvig, som tidligere har arbejdet med oprindelige folk og menneskerettigheder i blandt andet Inuit Circumpolar Council. Som tidligere minister for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen har hun desuden et indgående kendskab til Grønlands forhold og Nakuusas arbejde.