Aqqalu Jerimiassen, ny naalakkersuisoq for erhverv, energi og handel. Foto: KNRFoto: KNR

Ungt Atassut-håb kommer i Naalakkersuisut

Naalakkersuisoq for erhverv, energi og handel er 31-årige Aqqalu Jerimiassen fra Ilulissat. Han er stormet ind i politik og er en del af forklaringen på, at Atassut også denne gang overlever som parti.

En af fredagens overraskelser i det nye Naalakkersuisut er Aqqalu Jerimiassen fra Atassut, der har fået ansvaret for erhverv, energi og handel.

Efter blot to år som formand for Atassut Ungdom kan Aqqalu Jerimiassen nu kalde sig både 1.viceborgmester i Avannaata Kommunia, medlem af Inatsisartut og nu altså naalakkersuisoq.

- Jeg har aldrig forestillet mig, at det ville blive til noget så stort. Endda blive indstillet som naalakkersuisoq i løbet af de to år. Det er et stort fremskridt, og det er meget forbløffende at se tilbage på, sagde Aqqalu Jeremiassen til KNR efter præsentationen fredag.

LÆS OGSÅ Se det nye Naalakkersuisut

LÆS OGSÅ Flere overraskelser i Naalakkersuisut

Det er partiformand Siverth K. Heilmann,  der selv har indstillet sin unge partikammerat, dels fordi Heilmann ønsker at der skal ske et generationsskifte i partiet, dels fordi han selv helst vil sidde som medlem af Inatsisartut i det, der måske bliver hans sidste periode i landspolitik.

- Det er dejligt og overvældende, at vores formand har indstillet mig som naalakkersuisoq. Jeg er meget stolt, men er også klar over det store ansvar der følger med, siger Aqqalu Jerimiassen, der nu tager orlov fra kommunalbestyrelsen i Avaannaata Kommunia og flytter med sin kone og to børn fra Ilulissat til Nuuk.

Han tager også orlov fra Inatsisartut og i hans plads kommer suppleanten Bentiaraq Ottosen ind.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt