Ung Siumut-kandidat vil forbedre de studerendes vilkår
Den 21-årige har i forbindelse med sit medlemskab i Siumut Ungdoms hovedbestyrelse haft god kontakt til de studerende. Her har han bemærket de problemer, som de studerende plejer at have.
- Dagligvarerne bliver stadig dyrere, men uddannelsesstøtten holder sig på samme niveau.
- Der er mange studerende, der afbryder deres uddannelser i utide på grund af dette, og hvis man gerne vil undgå at de studerende stopper i utide, er det nødvendigt at tage uddannelsesstøtten op til fornyet overvejelse, og gøre den mere tidssvarende, siger Ineqi Kielsen til KNR.
Forholdene på landets kollegier skal også forbedres.
- Der er rigtig mange studerende rundt omkring på kysten, der bor i usunde kollegier. Der bliver godt nok bygget nye kollegier, men de rækker ikke. Hvis de studerende skal bo under sunde forhold, bliver man nødt til at bygge endnu flere kollegier, mener Ineqi Kielsen.
Fakta
Ineqi Kielsen
- Født i Narsaq 1993
- 21 år
- Student i 2012
- Hovedbestyrelsesmedlem for Siumut siden 2012
- Næstformand for Siumuts ungdom siden 2014
Royal Greenland skal finansiere løft
Ineqi Kielsen vil gerne give hele uddannelsesområdet et løft. Og det kræver selvfølgelig, at der er penge til det. Ineqi Kielsen har derfor en forestilling om, hvordan man kan finansiere hans valgoplæg.
En af fiskerikoncernen Royal Greenlands afdelinger skal hjem til Grønland.
- Jeg forestiller mig, at man kan flytte det samfundsejede Royal Greenlands eksportafdeling i Danmark til Grønland, siger Ineqi Kielsen.
Han mener, at en flytning af den afdeling vil kunne skabe omkring 80 arbejdspladser, og dette vil give ekstra skatteindtægter.
Og forbedringerne af de studerendes forhold kan finansieres gennem koncernens udbytteskat til Grønland.
Et varmt emne
Administrerende direktør i Royal Greenland, Michael Tinghuus, mener ikke, at Ineqi Kielsens forslag er en god idé.
- Det er en diskussion, der kommer hvert halve år. Og jeg vil sige det, som jeg siger hvert halve år: Det er en dårlig idé. Grunden til, at Royal Greenland er i fremgang, er, at sælgerne er tæt på markedet.
- For nogle år siden havde Royal Greenland et underskud på flere millioner kroner, og Selvstyret var nødt til at lægge 500 millioner til Royal Greenland. Men nu tjener vi omkring 100 millioner kroner om året, og det skyldes, at vi er tættere på markedet nu, siger Michael Tinghus.
Vi skal være dygtigere til at markedsføre
Inatsisartutkandidat for Siumut, Ineqi Kielsen, mener, at vi skal være bedre til at markedsføre vores produkter.
- Vi er nødt til at være bedre til at kommunikere med resten af verden, og vi er nødt til at styrke markedsføringen af vores produkter, således at vi kan opnå bedre priser, så Grønland får størst udbytte af eksporten, siger Ineqi Kielsen, om sit forslag til at flytte Royal Greenlands eksportafdeling til Grønland.