Qeqqata Kredsret har brugt tre dage på at behandle en sag, hvor en ung mand var tiltalt for at have dræbt to personer. Han blev idømt forvaring. Arkivfoto.Foto: KNR

Ung mand skal i forvaring for dobbeltdrab i Maniitsoq

Qeqqata Kredsret har netop afsluttet en retssag, hvor en ung mand var tiltalt for at have knivdræbt to personer i Maniitsoq sidste år.

Sidste år mistede en mand og en kvinde livet, da de blev dræbt på brutalvis i Maniitsoq. En dengang 22-årig mand stak dem med forskellige knive flere gange. 

Nu er der sat et foreløbigt punktum i sagen. Den unge mand er nemlig i dag blevet idømt forvaring på ubestemt tid. Det er Qeqqata Kredsret netop kommet frem til, oplyser anklagemyndigheden.

Drabene fandt sted i december sidste år. Her modtog politiets vagtcentral i Maniitsoq en opringning fra en borger, der havde fundet to døde på en privatadresse i byen. 

Politiet rykkede ud til stedet og fandt en mand og en kvinde, der var blevet stukket med forskellige knive mindst 39 og 70 gange. 

- Der var tale om to meget brutale drab, og derfor var min påstand for kredsretten, at den tiltalte skulle idømmes lovens strengeste foranstaltning, nemlig forvaring, siger politiassistent Peter Skibye-Lotz, der førte sagen som anklager, i en pressemeddelelse.  

Den dømte har delvist anket sagen

Sagen er blevet anket til formildelse. Det betyder, at den skal for landsretten, men her skal man ikke skal tage stilling til, hvorvidt den unge mand er skyldig eller ej. Retten skal blot forholde sig til, om straffen - altså forvaring - er passende. 

LÆS OGSÅ Dobbeltdrab i Maniitsoq: Ung mand skal for retten

Modsat en anbringelsesdom, som gives til sindssyge kriminelle, så er forvaringsdømte egnede til at afsone i en anstalt.

Det er kun personer, som bliver dømt for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, og som regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod, der kan idømmes forvaring. 

Efter tre års forvaring - og derefter en gang om året - har retten pligt til at tage stilling til, om foranstaltningen skal fortsætte.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt