En ung mand, der er tiltalt for at have dræbt to personer med knivstik i Maniitsoq sidste år, skal mentalundersøges. Arkivfoto. Foto: Pressefoto/Rigspolitiet

Dobbeltdrab i Maniitsoq: Ung mand skal for retten

Anklagemyndigheden kræver, at en ung mand bliver idømt forvaring for at have dræbt en mand og en kvinde med knivstik i Maniitsoq sidste år. Retssagen starter i dag.

Midt om natten i december sidste år tikkede en anmeldelse ind til politiets vagtcentral i Maniitsoq. En borger havde fundet to døde på en privatadresse i byen.

Politiet rykkede ud til stedet og fandt en mand og en kvinde, der var blevet stukket med knive. Og at dømme ud fra det anklageskrift, der senere er blevet rejst mod en ung mand i sagen, har det været et voldsomt syn, der mødte betjentene på adressen.

I dag tager Qeqqata Kredsret hul på den makabre drabssag. 

LÆS OGSÅ Dobbeltdrab i Maniitsoq: 22-årig skal mentalundersøges

Det er anklagemyndighedens overbevisning, at en mand i midten af 60'erne blev stukket ihjel med flere forskellige knive mindst 39 gange, og at en kvinde i midten af 50'erne bagefter blev stukket mindst 70 gange. 

Den unge mand, der er tiltalt i sagen, var 22 år på gerningstidspunktet. Han har - ifølge politiet - delvist erkendt drabene, men det har ikke været muligt for KNR at få at vide, hvad han har erkendt. 

Hvad er forvaring?
 

- Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion, der er uden tidsbegrænsning. Modsat en anbringelsesdom, som gives til sindssyge kriminelle, så er forvaringsdømte egnede til at afsone i et fængsel.


- Det er kun personer, som bliver dømt for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, og som regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod, der kan idømmes forvaring. 

Kilde: Ritzau 

Tidligere på året blev tiltalte idømt 60 dages anbringelse i anstalt i en voldssag. Men står det til anklagemyndigheden bliver dén dom ophævet - i stedet bør han blive idømt forvarring på ubestemt tid, lyder det.

LÆS OGSÅ 22-årig tilbageholdes for dobbeltdrab i Maniitsoq

Undervejs i efterforskningen er tiltalte blevet mentalundersøgt. Hvordan det er gået vil indgå som en del af retssagen de kommende dage. 

Politiet har desuden afvist at fortælle, hvordan eller hvorvidt tiltalte kendte de to personer, der mistede livet den nat i december. 

Der ventes at falde dom i sagen på torsdag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt