Dobbeltdrab i Maniitsoq: 22-årig skal mentalundersøges

En mand har delvist erkendt at stå bag dobbeltdrab i Maniitsoq.
Politifolk fra Nuuk og tre kriminalteknikere fra Rigspolitiet har understøttet og hjulpet det lokale politi i Maniitsoq med efterforskningen af dobbeltdrabet.
Skrevet af Kathrine Kruse
03. januar 2020 16:15

En mand i midten af 60'erne og en kvinde i starten af 50'erne blev natten til den 18. december fundet dræbt i Maniitsoq.

Senere samme dag blev en 22-årig mand anholdt af politiet, og ved grundlovsforhøret dagen efter blev han tilbageholdt i 28 dage.

LÆS OGSÅ 22-årig tilbageholdes for dobbeltdrab i Maniitsoq

- Han har delvis erkendt drabene. Men han skal mentalundersøges, siger Jesper Mortensen, der er faglig leder hos politiet i Maniitsoq.

Jesper Mortensen oplyser samtidig, at politiet har fået en foreløbig rapport.

- Vi har ikke fået selve obduktionsrapporten, men vi har fået en foreløbig rapport, som siger, at dødsårsagen skyldes blodtab efter knivstik, siger Jesper Mortensen.

LÆS OGSÅ 22-årig mand sigtes for dobbeltdrabet i Maniitsoq

De afdøde har været til obduktion i Danmark. Og politiet forventer at de vil blive bragt til Maniitsoq i næste uge.

Ifølge Jesper Mortensen havde den sigtede og de dræbte ikke direkte relationer til hinanden, men de kendte hinanden i et eller andet omfang.

- Der går nok en tid, inden han får sin dom, netop fordi han nok skal mentalundersøges i Danmark. Og det plejer at tage et halvt års tid, siger Jesper Mortensen.

Politifolk fra Nuuk og tre kriminalteknikere fra Rigspolitiet har understøttet og hjulpet det lokale politi i Maniitsoq med efterforskningen.