Ulrik Rosing er død, 77 år

Skrevet af Karsten Sommer
02. oktober 2006 16:33

Lærer og senere programsekretær i KNR, Ulrik Rosing, er død fredag den 29. september efter en længere tids sygdom. Han blev 77 år. Steffen Heilmann mindes her Ulrik Rosing:

Ulrik Rosing blev født i Appat, Rittenbenk, i 1928, lillejuleaften.

Da han var kvik som barn fik han chance for videre boglig uddannelse og gik således på efterskole, højskole og seminarie, og blev lærer.

Men midt i sit arbejde blev han desværre ramt af tuberkulose og måtte gennemgå en stor operation, hvis følger han siden af og til måtte døje med.

Han kom dog over sygdommen og vendte tilbage til sit lærerjob i børneskolen og senere på realskolen i Nuuk.

Mens Ulrik Rosing var lærer i Nuuk startede Grønlands Radio, KNR, og da han var interesseret i at lave radioudsendelser blev han ansat i KNR i 1963.

Hans mange udsendelser om samfundet og samtaler med folk findes i KNR’s arkiv.

Ulrik Rosing var meget optaget af samfundsforhold, og da Grønlandsudvalget af 1960 var ved at være færdig med sit arbejde, og da det så ud til, at man ville indføre Fødestedskriteriet, var han med til at starte ”Inuit Partiiat”, som protesterede imod disse planer.

Ulrik døjede stadigvæk med følgerne af sin tb-sygdom og måtte førtidspensioneres fra KNR i 1978. Men i sine raske perioder fortsatte han med at lave radioudsendelser.

Hans interesse for samfundsforhold blev aldrig mindre, og dette viste han gennem sine mange læserbreve både i AG og Sermitsiaq.

Ulrik Rosing var musikalsk og var således med til at starte ”Mandskoret” i Nuuk.

Vi, der har været kolleger med Ulrik, vil altid huske ham som en hyggelig og trofast ven, men også som én med sine meningers mod.

Ulrik Rosing er ikke længere blandt os, men han vil aldrig blive glemt. Æret være hans minde!

Ulrik Rosing bliver bisat fra Hans Egede Kirken i Nuuk torsdag den 5. oktober kl. 13.