Ulla Tørnæs: Inuits ret til at jage sæler og sælge skind skal fastholdes i EU

I dag har flertallet i Europa-Parlamentets udvalg for det Indre Marked stemt for at sikre Inuits ret til at jage sæler og efterfølgende sælge sælskind i EU. Flertallets afgørelse må og skal fastholdes under afstemningen ved EU's generalforsamlingen i juli i Strassburg, siger medlem af EU-parlamentet for Venstre, Ulla Tørnæs.
Foto © : Ullatoernaes.dk
Skrevet af Apollo Jeremiassen
04. juni 2015 13:37

- Dette kan betyde, at reglerne for sælskindsforordningen ikke skal strammes når lovgivningsforslaget kommer under behandling ved EU's generalforsamling i juli i Straasburg.

 

- Der var flertal for forslaget og jeg håber meget på, at vi kan fastholde det flertal når forslaget kommer til afstemning under EU's generalforsamling i Strassburg, hvor hele Europaparlementet skal tage stilling til lovgivningen, siger EU-politikeren Ulla Tørnæs til KNR.

Læs også EU-udvalg dropper stramning af sælforordning

Tilbage i 2009 indførte EU forbud mod salg af sælskind i EU men lavede en Inuit-undtagelse. Denne undtagelse har været vigtigt for Ulla Tørnæs at fastholde, da den blev gennemført dengang i 2009.

- Oveni vil jeg gerne have, at EU tager initiativ til at der bliver lavet en informationskampagne for Inuit-fanget sælskind sådan, at vi fjerne de mange myter og den myteinformation, som desværre stadig findes her i EU, hvor rigtig mange borger fejlagtigt tror, at det er forbudt at anvende Inuit fanget sælskind, siger Ulla Tørnæs.

Efter afstemningen i Europa-Parlamentets udvalg for Indre Marked fortsætter forhandlingerne mellem EU-Kommissionen, medlemslandene i EU og EU-Parlemenetet. Men det ventes ikke, at der sker betydelige ændringer vedrørende Inuit-undtagelsen under disse forhandlinger, siger EU-parlementsmedlem for Venstre, Ulla Tørnæs.