Ukaleq Slettemark græd af glæde efter VM-fjerdeplads

Ukaleq Slettemark var så glad, da hun blev nummer fire ved VM i weekenden, at hun græd, da hun løb over målstregen, fortæller hun til KNR.
Foto © : Grønlands Biathlonforbund
06. marts 2018 11:54

I weekenden blev det til en fjerdeplads til Ukaleq Slettemark ved ungdomsverdensmesterskaberne i skiskydning, som blev afholdt i Estland.

Ifølge hende selv var det især skydningen, som var medvirkende til den gode placering.

 - Jeg klarede at holde hovedet koldt og klarede at tage det med ro på skydebanen, og lod mig ikke stresse af, at de andre skød lidt hurtigere end mig. Så jeg tog mig nok tid til, at jeg vidste, at jeg ville ramme, siger Ukaleq Slettemark.

VM startede med en 27. plads på 10 km med 4 skydninger efterfulgt af en 10. plads ved sprintløbet over 6 km fredag.

LÆS OGSÅ Flot placering til Ukaleq Slettemark

Men den helt store overraskelse kom søndag, da hun på den 7,5 kilometer lange jagtstartsdistance endte på en samlet 4. plads.

Hvilket også kom bag på Ukaleq Slettemark selv.

 - Jeg forstod, at jeg havde fået en bedre placering end en 10. plads, for jeg vidste, at jeg havde indhentet mange. Men jeg var helt vidt overrasket, da jeg så, at jeg var kommet på en fjerdeplads, da jeg kom i mål, der græd jeg.

Selvom det var tæt er Ukaleq Slettemark dog ikke skuffet over, at det ikke blev til en podieplacering.

- Jeg var lige bag ved hende, der kom på tredjepladsen, ved en af bakkerne. Jeg prøvede at komme forbi hende, men hun var hurtigere end mig. Så det var fortjent.

For den 16. årige handler det nu om at se fremad.

- Altså mit helt store mål, det er at komme til OL og måske blive verdensmester, siger Ukaleq Slettemark.