Udvalg bøjer sig: Værtshus fortsætter med sine gamle åbningstider

Værtshuset og diskoteket i Tasiilaq kan fortsætte med sin oprindelig bevilling med længere åbningstider i weekenderne.
Udvalget i Kommuneqarfik Sermersooq har ombestemt sig i sagen om kortere åbningstider på et udskænkningssted i Tasiilaq. Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Kathrine Kruse
08. oktober 2019 18:38

Udvalget for økonomi og erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq har tirsdag omstødt sin egen beslutning om at forkorte åbningstiderne til Arctic Wonderland Diskotek og Krostue i Tasiilaq.

Det sker efter massiv kritik fra både ejeren, lokalbefolkningen i Tasiilaq og et enkelt kommunalbestyrelsesmedlem.

- Jeg synes, det er helt rigtigt, at der blev holdt møde igen, så man ikke laver en forskelsbehandling og  stigmatisering af østgrønlændere, siger Mike Nicolaisen, der ejer Arctic Wonderland Diskotek og Krostue.

LÆS OGSÅ Borgmester: Vi genbehandler bevillingssagen fra Tasiilaq

Mike Nicolaisen har været uforstående overfor kommunens begrundelser for kortere åbningstider, da en politisag mod ham er blevet henlagt.

Sigtelserne mod ham blev vurderet som grundløse.

Udsigterne til kortere åbningstider mødte også kritik fra andre sider. Blandt andet fra to borgere, der ville starte en underskriftsindsamling. Planerne om underskriftsindsamlingen blev dog indstillet, da sagen blev genoptaget.

- Jeg er rigtig glad for, at man har genoptaget behandlingen af dette meget vigtige punkt for Tasiilaq. Det viser, at nærdemokratiet virker. Og at man tager det her alvorligt. Også fra kommunens side, siger Justus Hansen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq, og som har stemt imod kortere åbningstider ved den første behandling af ansøgningen om alkoholbevilling.

LÆS OGSÅ Tasiilaq: Værtshusejer overvejer erstatningssag mod kommune

Mike Nicolaisen nåede aldrig at indføre de kortere åbningstider.

Det har tirsdag ikke været muligt at få en kommentar fra borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq om udvalgets omstødelse af dens egen beslutning for knap to uger siden.