Selvom Demokraatit blev halveret ved seneste Inatsisartut-valg, så fortsætter partiet med Jens-Frederik Nielsen som formand de næste to år. Foto: KNR/ Anne Meisner Synnestvedt

Udskiftning i toppen af Demokraatit

Formanden fortsætter, mens Anna Wangenheim er ny politisk næstformand for Demokraatit.

Demokraatit afholdte i dag sit landsmøde, hvor den siddende formand Jens-Frederik Nielsen blev genvalgt.

Den tidligere naalakkersuisoq for sundhed, Anna Wangenheim, overtager stafetten som politisk næstformand i partiet fra Steen Lynge.

Det var derfor også en tilfreds Jens-Frederik Nielsen, som KNR talte med tidligere i dag:

- Jeg er med fuld opbakning blevet genvalgt som formand for Demokraatit. Det er jeg selvfølgelig glad og stolt over. Det giver en masse energi til det kommende arbejde, lyder det fra den genvalgte formand.

Også Nivi Olsen fik genvalg og fortsætter derfor som organisatorisk næstformand.

Hvis ikke der sker noget ekstraordinært, bliver den nuværende bestyrelse med Jens-Frederik Nielsen i spidsen siddende frem til 2024.

Vil arbejde for reformer

Demokraatit er lige nu i opposition til den nuværende Naalakkersuisut, men var en del af Kim Kielsens koalition, indtil de valgt at trække sig på grund af interne uenigheder i Siumut i forhold mineprojektet ved Kuannersuit.

LÆS OGSÅ Demokraterne forlader koalitionen

Ved valget sidste år tabte partiet halvdelen af sine mandater, men selvom Demokraatit har mistet meget af sin indflydelse, skal man ikke forvente, at partiets tre mandater i Inatsisartut vil læne sig tilbage med korslagte arme.

- Vi søger indflydelse og tager ansvar, uanset om vi sidder i regering eller ej. Passer sagerne godt ind i vores politik og vi kan præge dem i vores retning, så skal man være forberedt på, at vi kommer glade til forhandlingsbordet for at deltage, siger Jens-Frederik Nielsen til KNR.

Han slår desuden fast, at det særligt er i forhold til den kommende skattereform og fiskeriloven, at partiet håber at kunne gøre sig gældende.

Også i forhold til folkeskolen og arbejdsmarkedet mener Jens-Frederik Nielsen og Demokraatit, at der er behov for reformer.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl