Udsigt til høje fiskekvoter bekymrer IA og D

Næste års fiskekvoter kommer med al sandsynlighed til at ligge højere end, hvad biologerne anbefaler. Det er i hvert fald det signal som naalakkersuisoq for fiskeri sender i et interview med avisen AG. Og det bekymrer Inuit Ataqatigiit og Demokraterne.
Foto © : KNR
23. december 2016 15:57

- Vi mener, at det er farligt, det Naalakkersuisut gør, hvis det kommer til at ske. Det er, at de faktisk spiller hasard. De spiller simpelthen bingo med vores fremtid, siger Demokraternes fiskeriordfører, Michael Rosing.

Naalakkersuisoq for fiskeri, Hans Enoksen, talte med AG efter et år, hvor torskekvoterne blev tre gange større end biologernes anbefaling.

Naalakkersuisoq for fiskeri sendte dog ingen signaler om, at kvoterne vil blive sænket i det nye år, og mener desuden, at der ikke er grund til at bekymre sig over fiskebestanden.

LÆS OGSÅ Enoksen klar til at gå stik imod biologernes anbefalinger

Men den opfattelse deles ikke af Demokraterne.

- Det, vi risikere er, at der bliver stort fiskeri i nogle år, også kollapser fiskeriet, også går der 20 år uden fiskeri. Og det synes vi er ret forfærdeligt, specielt i forhold til de unge fiskere, som gerne vil starte et fag, som er meget usikkert, fordi det er ikke sikkert, at der er nogle fisk om nogle få år, siger Michael Rosing.

LÆS OGSÅ For høje kvoter kan svække fiskeriet

Medlem af fiskeriudvalget for Inuit Ataqatigiit, Ane Hansen, siger, at lande der vedtager en kvote, der er langt over, hvad biologerne anbefaler, bliver bemærket af andre lande.

- Hvis vi også gør det samme i flere år vil det blive bemærket af lande, vi handler med, lyder det fra Ane Hansen.

Og fordi hun mener, at det er vigtigt, at vi skal kunne få så meget som muligt for de fisk, vi eksportere, vil negativ opmærksomhed være uheldig.

- MSC-mærket, som er et bevis på et bæredygtigt fiskeri, er ved at udbrede sig i verdensmarkedet. Hvis mærket ikke er der, så vil købevilligheden være mindre. Mærket har også en stor indflydelse på prisen, siger Ane Hansen.

LÆS OGSÅ Fiskerne skal have mere indflydelse