Udflytningsplaner skaber usikkerhed hos kulturinstitutioner

Nationalteatret og Skuespillerskolen støtter op om Kunstskolens placering i Nuuk.
Foto © : Emily Poisel/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
11. april 2017 06:36

Det meddeler de to kulturinstitutioner i en pressemeddelelse.

- Vi er meget overraskede over den politiske beslutning om en flytning af Kunstskolen til Aasiaat, det virker på os som om at beslutningen er taget på et tyndt grundlag og helt uden at inddrage eller høre Kunstskolens egen forstander, skriver Susanne Andreasen, Teaterchef Grønlands Nationalteater og Varste Matthæussen, Leder af Skuespillerskolen i en pressemeddelelse.

De to ledere reagerer på udmeldingen fra formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, om, at Naalakkersuisut har truffet beslutning om at flytte Kunstskolen i Nuuk til Aasiaat.

LÆS OGSÅ Kimik undrer sig over udflytningsplaner

Det har fået Kunstnersammenslutningen Kimik til at udtrykke deres modstand mod den beslutning. En modstand som Nationalteatret og Skuespillerskolen nu bakker op om.

- Det skaber usikkerhed i alle kunstinstitutioner og for de kunstneriske uddannelser, at sådan en beslutning  tilsyneladende kan tages hen over hovedet på ledere og forstandere, og vi vil gerne vide, om vi står for tur næste gang, spørger lederne af de to kulturinstitutioner i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Stor forvirring i Naalakkersuisut om udflytningsplaner